Ojie's Official Blog ojie here :): kerja baruu ~

3 January 2012

kerja baruu ~

lame nye jari aku tak mengetuk papan kekunci ni . maklum lah , aku skg kn dah mula sibuk keja di McD Skypark . keje McD tak menentu , kadang pagi , kadang petang , balik rumah je tido . mmg tade mase nk hadap leppy da . aku keje McD ni da dua tahun . mmg lama . aku antara krew yang lama tinggal kat situ . keje McD mmg best . selain dpt jupe ramai jenis orang , kami pun boleh belajar macam2 perkara . kena marah dgn customer , mmg aku dah biasa . customer ni pun ade macam2 ragam . yang gedik and cerewet pun ade . 

sebenarnya , aku dah lama sangat nak cari kerja lain yang gaji boleh tahan , tade shift . pg tadi , aku g interview kat sebuah syarikat kat Kelana Jaya . tokeh tu temuduga aku and at last , aku dapat keje tuh . keje as customer service and admin . aku tataw lah cmne nanti . sbb aku langsung tade pengalaman bab2 keja opis ni . kita tengoklah isnin nanti macam mana . haishh . takut la . takut taleh bwk je . 

tp walau macam mana pun , aku tak berhenti McD lagi . just wat part time je . sayang la  nk benti McD . keje situ pun best gak . bagi sesape yang baru lepas SPM tu , try la mintak McDonald's . keje ngn McD , mmg best . ramai kawan . korang dapat byk faedah taw . bil klinik pun FREE . McD tanggung semua bil klinik sepenuhnya . makan pun FREE . makan dye bg makan McD lah . pergghhh ! akku keje situ sampai da bosan . tataw nk makan ape agi . semua aku dah rase . hehe . tp kan , aku tak ckp lagi ngn manager aku yang aku nak wat part time sbb da dapat keje baru . takut dorang marah la pulak . papepun , aku akan cuba keje kat tempat baru ni . tgk dulu la macam mane . huhu . chaiyokk ojie ! :)

Kalau Suka, Like Aje

2 orang doakan saya kurus :D:

Ariena Hisham said...

Kawan saya pun ramai yg kerja McD. Dapat makan free! Untung betul! ^^

NOOR FATIN said...

wow! lamanya keje mcd. hehe saya xpenah keje kat restoran makanan segera ni.. huu..

mintak la buat part time malam ke, insyallah :) gudluck! :)

 
Copyright © . All Right Reserved by MadeByOwn