Ojie's Official Blog ojie here :): MDS - Minggu Destini Siswa

26 September 2012

MDS - Minggu Destini Siswa

Assalamualaikum .
Bonnuit my lovely peeps !
Mementang belajor Bahasa Perancis sebagai bahasa ketiga kan , 
Saje je nak prektis dengan korang .
Hehehe .
Bonnuit maksudnya Selamat Malam ye .
Nanti kalau korang g Perancis ke , boleh la cakap Bonnuit Monsieur 
Yang ni khas untuk lelaki la :)
Okay . next entry aku ajar lagi ye .
Terus kepade cerita yang nak dituju .
Sebenarnya mula-II aku jejakkan kaki kat sini , 
aku rasa sangat lain .
Aku kan tak pernah duduk U ,
apetah lagi berjauhan dgn mak ayah aku .
Even tak jauh mane ==''
Perasaan aku tetap lain la . 
Mula hari pertama aku masuk , 
aku dah start program MDS .
Budak UiTM tahu la amende MDS tuh .
Kirenye program orientasi la .
Seminggu yg sangat penat .
Kesana , kemari , kesana , kesini ,
kene marah , tak mandi , tidur pukul 2-3 pagi setiap hari , 
Berdarah hidung woo .
Naseb baik dah habis . 
Boleh tarik nafas panjang .
Heeeee ....
Jom layan gambar aku sempena MDS ;




Maaf jika make-up keterlaluan ==''
Semua ni gambar malam perasmian MDS di Dewan Agung Tunku Canselor (DATC) .
Sbb tu semua kene pakai tudung peple . 
Zuwaa pun pakai tudung kaler yg sama even dia di Arau . 
Gambar yg atas tu , semua roomate aku .
Next time aku cerita pasal roomate aku pulak ye ..
Okay lah . Sampai sini saje entry aku kali ni . 
Tak dapat nak taip panjang-II .
Aku nak g basuh baju ni . 
Al maklum lah , dah lumrah duduk asrama kan , 
semua kne buat sendiri .
DIY okay .
And maaf sebab aku lambat update blog yg dah berkusam ni .
Kepada yang komen kat komenbox dan chatbox tu , 
nanti aku jejak korang balik ye ..
Aku tak sempat nak jejak korang .
Tapi sekarang ni dah ada WiFi kat bilik , boleh la berbelog-walking pelan-II pasni . 
Bonnuit semua ! 
:)

Kalau Suka, Like Aje

5 orang doakan saya kurus :D:

Everything's Everythings said...

J'aime la langue France ^^

Bestnya nmpk minggu Orentasi tu ;D

IntaNBerliaN said...

dulu mggu ni lah yg plg best utk dikenang2 balik.. :-)

boni kacak said...

alololo..comelnya..hehehehe

~AmyLiana86~ said...

haha..akak dah rasa..jalan kaki jauh..lg rindu kat family siap nangis2 lg..rase cm kena raging je kan..huhu..

mesti dh expert nyanyi lagu uitm dihatiku n wawasan setai pelajar nie..heheeh

azuha halim said...

kat arau part 1 choice untuk bahasa ke-3 ada 2 je. arab n mandarin. memikirkan soal keje, aku amek mandarin. yg kau amek france ni, nak bukak restoran kat france ke apa? haha


kemain merah lagi pipi masa MDS :p

 
Copyright © . All Right Reserved by MadeByOwn