Ojie's Official Blog ojie here :): Alasan Atas Penyepi-An Aku Selama Ini

21 June 2012

Alasan Atas Penyepi-An Aku Selama Ini

Peringatan : Anda mestilah membaca cerita ini dengan mood yang serius .  Hehe :D
 
 
 Assalamualaikum .
  Lamanya tak karaoke . Sebab karaoke juga kami berpisah . :(


Sudah terlalu lama aku tinggalkan dunia maya aku ni . 
Yep . Blog aku .
Dalam masa aku tak berblogging ni , terlalu banyak perkara yang terjadi .
So , mood untuk aku meng-update juga terus tiada . 
Untuk pengetahuan korang , aku juga telah berpisah dengan Sang Kekasih
Perit . Tapi apakan daya , 
perancangan Allah . 
Hanya Dia yang mengetahui segalanya .


1 Julai 2012 , genap kami 3 tahun . 
Tiba-tiba , 11 Jun 2012 , kami telah berpisah . 
Salah siapa ? 
Aku atau dia ? 
Biarlah aku seorang yang mengetahuinya . 
Mungkin kami tiada jodoh . 
Allah tahu apa yang terbaik untuk aku dan dia .


Selama aku hilang ni lah aku cuba untuk meng-happy kan diri aku semula . 
Aku bangun . 
Aku cuba menerima segala ujian yang datang dari-Nya dengan hati terbuka . 
Dan aku bersyukur .
Aku memiliki keluarga yang sangat mengambil berat . 
Aku juga mempunyai ramai kawan yang sangat-sangat supportive . 
Terima kawan atas nasihat anda semua :')
Sekarang , aku dah okay . 
Alhamdulillah . 
 
 
Selama aku hilang ni ,
aku lebih banyak meng-update status di FB saje . 
Status yang menggambarkan perasaan aku . 
Actually , ramai kawan-kawan aku terkejut .
Kenapa tiba-tiba aku boleh single . 
Tiada hujan , tiada guruh , tiba-tiba berpisah . 
Yelah , sebab semua orang tengok aku dengan dia happy je .
Kemana semua berdua . 
Luaran memang nampak bahagia . 
Dalaman ? 
Kerap bergaduh kot . 


Antara status yang aku update di FB sejak belakangan ni : 
 












Ada banyak lagi sebenarnya . 
Tapi taknak lah letak semua . 
Nanti korang kata aku ni nak mencari publisiti murahan pula . 
Muahahaha ! 
Ape salahnya sekali sekala kan ? 
Apa yang aku fikir sekarang adelah mengejar cita-cita yang belum pasti . 
Aku baru 20 tahun . 
Masih muda . 
Banyak perkara lagi yang aku perlu kejar dalam hidup . 




Sebenarnya , 
aku sangat sayangkan hubungan ni . 
Mak ayah dia , 
mak ayah aku, 
masing-masing dah saling mengenali . 
"Maaf mak cik , saya tak dapat jadi bakal menantu mak cik .. 
mak cik dan keluarga mak cik memang baik .. 
saya takkan lupakan mak cik .. 
saya sayang mak cik .
saya dah anggap mak cik macam mak saya sendiri .. 
Balik kampung mak cik , makan , tido , mandi rumah mak cik , 
Terima kasih Cik Fatimah ... "
:'(


Aku memang rapat dengan family dia . 
Lagi-lagi mak die ngan kakak die . 
Takpelah . 
It's just a normal life kan , 
Tiada apa yang kekal dalam dunia ni melainkan Allah SWT ..
Insya-Allah . 
Aku akan kembali aktif dalam blog aku mulai hari ini . 



P/s : Zuwaa , aku dah tunaikan arahan kau . dah update .  :)

Kalau Suka, Like Aje

15 orang doakan saya kurus :D:

farah.fauzi said...

sedihhh.. :'( akak kuat ea..
doakan farah dgn dia okey ea kak..mmg sjk kblkgn ni ktorng slalu gdoh..farah takowt sgt :(

roziahojijie said...

@farah.fauzi Ye . Akak doakan awk . Yg penting , jgn ambil keputusan terburu-buru ... Setel baik2 kalau ade masalah .. Ckp baik2 ..

Sarah Mohd Saleh said...

alahaiiiiii....xpelahhh ojiee.kalau ade jodoh antara awk n die,ade lahh tuhbpisah sekarang mngkin thn dpn ke lg 5 thn ade jodoh.xkemanae.mmg susa bile breakup nih.tp ini je lahh akak mampu asihat.live ur life while still young.bce post2 akak yg dah lepas2 tuh. ;))

roziahojijie said...

@Sarah Mohd Saleh saya dah okay dah sekarang kak Sarah :) Berkat baca blog akak lah ni . thank you !

yqa_zeri said...

bawak brsabar ya dek :)

allah maha mengetahui

azuha halim said...

jie, sedihnya! :'( hm. saba je lahh. nanti ada masa kita hang, karoke puas2 nak? huhu

roziahojijie said...

@yqa_zeri iye .. Ins'allah :)

roziahojijie said...

@azuha halim Aku tengah sabar la ni .. Kalau aku tak sabar , nak je aku jumpa die dan maki die : "wei , kau ni manusia ke batu ? Takde perasaan lgsg . Sial la . Puihh ! " Hahahahaha ... Gurau2 .. :D

aimi said...

sabar lah dik.... mmg susah nk lupa kan.. but.. kawan di sekeliling kite lebih berharge berbading dgn PAKWE.. trust me =)

AzelahSaupi said...

itu semua dugaan . tak semestinye ape yang kite rancang berjalan dengan lancar . Allah lebih mengetahui :)

azuha halim said...

hahaha. ikutkan hati boleh je kalau nak buat macam tu. kekejaman yang dia buat dekat kita 8x ganda lebih teruk kot. tapi.. tak elok la kan kalau balas balik :D

♥ sitifarhana ♥ said...

saba dear..mgkn takde jodoh..

sy pon bru lepas break after 3 tahun sebulan dgn si dia :(

roziahojijie said...

@♥ sitifarhana ♥ terima kasih atas nasihat .. :')

roziahojijie said...

@aimi Yep . I trust ur words :')

roziahojijie said...

@AzelahSaupi Ye . Perancangn Allah itu lebih hebat .. :')

 
Copyright © . All Right Reserved by MadeByOwn