Ojie's Official Blog ojie here :): Sementelah Dua Minggu

25 June 2012

Sementelah Dua Minggu

Assalamualaikum .
Bestnye dapat berurut !
 
 
Hai korang .
Sehat tak ?
 Sekarang ni , 
depan lappy ni , aku rasa kurang sehat lah . 
Hidung pun rasa pedih-pedih . 
Macam tersekat je pernafasan aku .
Mungkin nak demam . 
Kepala pun rasa pening-pening . 
Aku dah makan Panadol Soluble tadi . 
Dah makan tu , rasa nak muntah pulak. 
Haihh .
Mungkin dah lama aku tak jatuh sakit . 


Kalau aku sakit kali ni , 
bagus juga . 
Dapat gak aku berehat . 
Rehat badan , rehat otak . 
Dah lama aku tak rehatkan otak aku . 
Dah DUA minggu .
Dua minggu berlalu , 
aku still tak boleh lupakan die . 
Selama dua minggu juga otak aku ligat berfikir .
Fikirkan dia . 
Agaknye , die ade fikir tentang aku tak ? 


Selama dua minggu ni , 
secebis huruf pun die takde hantar kat aku . 
Apatah lagi menelepon . 
Sadis sungguh . 
Mudah nye die lupa kan aku kan ? 
Tapi ,
kenapa aku susah betul nak lupakan die ye ? 
Entah la .. 
Setiap hari aku tertanya-tanya sendiri . 
Tanya-tanya 
tapi tetap sama . 
NO ANSWER


Ade tak yang nak tolong jawab kan bagi pihak die ye ? 
Aku sangat menghargainye pun . Adoi . 
Err .. ==''
Aku sangat sunyi . 
Walaupun aku masih ada kawan-kawan , 
aku bersyukur .
Boleh lepak setiap malam , 
gelak-gelak sampai subuh , pagi , tengahari
dengan dorang , 
tapi aku tetap sunyi .
Bukan aku .
Tapi hati aku . 
Aku masih sayangkan dia ..


Kadang-kadang rasa semua ni macam mimpi . 
Aku rasa aku masih belum dapat terima kenyataan lagi . 
Mungkin terlalu baru agaknya .. 
Seperti malam tadi , 
aku bermimpi . 
Mimpi kan dia 
sampai sekarang aku teringatkan dia . 

Aku mimpi , 
aku datang rumah die , 
aku tengok , die dah ada kekasih baru .. 
Pengganti aku . 
Comel . 
Berkulit putih . 
Berambut pendek .
Aku nampak , 
betapa mesranye , bahagianye mereka berdua .
Luluh hati aku tengok dia dan perempuan tu . 
Begitu mudahnya die lupakan aku .. 

Ya Allah , 
mengapa begitu hebat dugaan yang Kau berikan padaku ?
:'(
Ni semua luahan hati aku semata-mata ..
Monolog dalaman aku . 
Luaran aku okay . 
Mungkin aku perlukan masa . 
Ye . 
IT TAKES TIME TO RECOVER :')

Kalau Suka, Like Aje

8 orang doakan saya kurus :D:

azuha halim said...

biasa la tu ojie. baru lagi. ubat yang paling mujarab, cari pengganti (:

roziahojijie said...

@azuha halim Pengganti ? Belum masanye lagi kot Zuwaa ..

♥ sitifarhana ♥ said...

sy juga sedang berada distuasi awak...sgt2 sedih:(

roziahojijie said...

@♥ sitifarhana ♥ Sabar lah .. ada hikmahnya kenapa mcm ni , mcm tu .. kan ? :)

aimi said...

sbar lh ye syg =) keep smile....

I'm AdDiCtEd WiTh You said...

kakak ku...sabarla...msti ade sbb ble jd cmni...

roziahojijie said...

@aimiYeah . Smile lah ni .. :D

roziahojijie said...

@I'm AdDiCtEd WiTh You dey Wanie . Adik kembarku ! Muahahaha . Cemmane ko boleh jupe blog ni ? Malu akak dikk oi . Hahaha :D

 
Copyright © . All Right Reserved by MadeByOwn