Ojie's Official Blog ojie here :): Result UPU ,

18 July 2012

Result UPU ,

Assalamualaikum . 
*klik gambar untuk besar*
 
 
Dari sehari ke sehari nak update blog . 
Tapi mesti tak sempat .
Yang ni pun dah berapa kali jadi draft dalam ni ,
baru la dapat publish kan . 


UPU secara rasminya dah keluar Jumaat yang lepas . 
13 Julai 2012 .
Dah lama kan ? 
Naseb tak jadi basi cerita niy , 
huh . 
Haha .


***Flashback***
Dah hari Jumaat ni . 
Belum pukul 12 pun . Tapi aku baca kat komuniti T6 , dah ramai dah buat status .
"Yeay . Alhamdulillah . UUM ."
"UiTM ! Sape UiTM , boleh gang ."
"UMT , kos Pengurusan Pemasaran . "
Aishh . Aku baca je terus rasa gemuruh . 
Dah bukak dah laman UPU niy , 
Tetiba nak check , ta boley pula . 
Aku lupa angka giliran STPM aku . 
Adehh . Terpaksa balik ruma dulu ambil fail baru boleh check . 
=,=''
Sebab aku tengah kerja time niy ,


Okay . Dah balik amik fail . Dah key in dah semua semua yang dia nak niy . 
Tekan ENTER je , 
Tup Tup keluar macam ni , 
Terkejut aku .
Terus gelak . 
Haha .


Mula-mula memang aku tak dapat terima kenyataan yang aku dapat kos ni . 
Rasa frust sangat .
Sebab aku harap sangat-sangat dapat kos Pendidikan atau Ekonomi .
Sebab aku minat ekonomi .
Tapi , bila dah beberapa jam tu , 
rasa macam seronok pulak dapat kos ni .
Bukan aku tak minat bab masak ni , 
minat jugak .
Tapi kurang la . 
Tak la minat gila-gila .
Aku lebih suka bakeri berbanding masak .


 
See ? Kos ni , kos pilihan ke 7 aku .
Yang atas-atas tu semua tak dapat .
Hampa .
Haih .
Tapi alhamdulillah , aku tetap bersyukur dapat U .
Kalau tak , memang sia-sia la aku amik STPM, 
dah la susah . 
Terima Kasih Allah :') 


Aku harap dapat lah kampus kat Perak ke , Penang ke , Terengganu ke kan , 
dapat merantau ke negeri orang . 
Lalast dapat kat 
Alahai . Dekat sangat . 
Kat UiTM kampus Shah Alam .
Ala yang induk tu .
Kat seksyen 2 tu je .
Huhu .
Ni mesti doa mak aku ni .
Dia ta kasi aku belajar jauh-jauh .
Risau katenye .
Hehehe .
Boleh balik hari sangat .
Huhu 
:)


Okay , satu persiapan pun aku belum buat .
Bulan depan lah kot .
Bulan ni malas lagi . 
Chef lah aku pasni ...
Hahai . 
:D


P/S : Okay , kat sini , akak nak pesan kat adik-adik yang akan ambil STPM tuh , 
belajar lah sungguh-sungguh . Sebab korang compete dengan buda matriks untuk buat degree .
Dapatkan 3 pointer ke atas , 
sebab rata-rata buda STPM yang dapat 2 pointer ta dapat U , even yang dapat 2.9 pun ta dapat . 
Buda matriks , 2.5 pun dapat U . 
See ? 
Nampak ta permainan dia ? 
Hehehe ..Gurau je :P
 Persaingan sengit . Harus belajar rajin-rajin pasni .
:) 


To Raihan , Fieza , Azuha .
TAHNIAH SEBAB DAPAT SAMBUNG DEGREE !

Kalau Suka, Like Aje

18 orang doakan saya kurus :D:

rAIHan said...

tahniah jugak..^^

rAIHan said...

raihan pon dpt s.alam..^^

Aien_Aen said...

Wahh tahniah ..
Saya baru masuk form 6 ,harap boleh bawak la

sHiMi sHinHae~ said...

tahniah ye !dekat pun xpe ..belajar :D chef pun xpe ..lg best ..boleh masak sedap2 ..waaa !suka ! ^_^

azuha halim said...

congrat jie! dah ada geng dah tu dapat shah alam.. C:

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh..thniahh...sy dlu pon stdnt uitm..belajar rajin2 ye :)

Sarah Mohd Saleh said...

wahhhhh tmpt akak tu...welkem to the hell-heaven.bhabahhaha.


p/s:header laweee.cmne wat gmba bintang2 gerak2 tuh?

cik kitty said...

congrats dik.yep sgt compete skrg nk msk uni n bila da dpt hargailah k.belajr leklok.selamat menjadi mahasiswa.good luck!

roziahojijie said...

@rAIHan Selamat menyambung pengajian Raihan ! :)

roziahojijie said...

@Aien_Aen yg penting stdy rajin2 , dapat pointer tinggi , boleh msuk U ..

roziahojijie said...

@sHiMi sHinHae~ waa .. banyaknye 'takpe' huhu . Awk pun tahniah jugak ! :D

roziahojijie said...

@azuha halim Tapi ta sme cos la .. Sedihh ..

roziahojijie said...

@♥ sitifarhana ♥ Ins'allah :)

roziahojijie said...

@Sarah Mohd Saleh hell-heaven ?? haha .. okay .. :D

roziahojijie said...

@cik kittyTerima kasih kak :)

~AmyLiana86~ said...

tahniah...uitm di hatiku..hehehehe..

putryteya said...

tahniahh , lepas ni duduk hotel boleh masak2 le . hehhe

teya dapat UMK . hew hew

miz ruha said...

tahniah!!teruskan perjuangan.

UiTM dihatiku.

 
Copyright © . All Right Reserved by MadeByOwn