Ojie's Official Blog ojie here :): Kolej Kediaman & Roomate :)

25 October 2012

Kolej Kediaman & Roomate :)

Assalamualaikum . 
 

Bon apres-midi ! 
Dah makan tengahari ke ? 
Kali ni aku nak setory pasal roomate aku pulak .
 Dah sebulan baru nak cerita kan , --''
 
 
Okay .
Aku dapat kolej Seroja . 
Sebelah aje dengan fakulti aku . 
Untung la budak-II sem ni sbb dapat dekat dgn fact berbanding budak sem lepas . 
Ada yg kolej jauh dari fact , terpaksa naik bas nak ke kelas . 
Aku ni nak ke kelas cuma jalan kaki dalam 5 minit dah sampai .
 Cuma kawasan nie agak berbukit , so kena la keluarkan tenaga sikit nak ke kelas dan balik kelas . 
 Selamat Datang ke Kolej Seroja ! 
Aku duduk Kolej Seroja Satu .
Kat kolej nie , bukan ade budak HM (Hotel Management) je , tapi budak AD (Art & Design) pun ade .
Tapi majoriti yang duduk kolej ni ofcoz la budak AD . Budak HM tak ramai sangat pun .
Nie bilik aku . Satu bilik 6 orang . Nampak tak gambar aku yang mana ? :D
Sila ketuk pintu dan masuk untuk tengok keadaan dalam ye ,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Bilik kami . 
Masuk je , ade 3 katil di kiri dan kanan . Katil aku belah kanan . Belakang tu meja study sorang satu .
Meja study aku . Tu , kaktus yang Zuwaa bagi . Tengs Zuwaa . Aku jaga sebaik mungkin ye :)
Bilik aku ni meghadap jalan . Nampak tak aku tak buka tingkap ?
Sebab kat sini banyak gila monyet liar . :O
Kalau buka tingkap , monyet akan masuk untuk curi makanan kami .
Kalau kita marah atau cuba nak halau , die mungkin akan menyerang .
Ngeri gile la !
Katil aku , PPG . Hehe :) 
Jadik bebudak jap . 
Siap ade whiteboard untuk setiap sorang ye ..
Tu , stok makanan aku . Banyak sebab aku ni always kebuluq --''


Gambar masa MDS :)
Nielah roomate aku . Berkawan dengan dorang sangat lah BEST ! 
Gila-II punya orang . Bhahaha :D
Dari kiri : Ain (Semenyih) 
Anis (T.Intan)
Sharizatul Hidayah a.k.a Ijat (Hulu Selangor)
Duduk : Akma (Sabah) 
Kanan : Aku (Shah Alam)
Kak Bell (Kelantan)
 
 
Kami satu bilik , 3 orang budak HM , 3 orang budak AD .
HM - aku , Ijat , Anis 
AD - Ain , Kak Bell , Akma
HM
 Aku & Ijat - Culinary Arts 
Anis - Food Service 
AD
Ain & Kak Bell - Fhotography
Akma - Fashion


Maka , 
begitulah cerita tentang kolej dan roomate aku .
Dah sebulan aku kat sini . 
Dan aku masih lagi cuba untuk sesuaikan diri aku dengan persekitaran universiti .
Apa yang aku dapat ialah ; 
Sebagai budak U , aku kena selalu study sebab selalu ada kuiz , test , dan tak sampai 3 bulan lagi nak final dah . 
Rupenye 1 semester taklah selama mana yang aku sangka .


Okayy lah , kite jumpa lagi di lain entry ye , 
Daaaa ~

Kalau Suka, Like Aje

3 orang doakan saya kurus :D:

azuha halim said...

ramai gila satu bilik.. kaktus kau makin menggemuk. kaktus aku pla mcm makin kecut je. myb sbb kat perlis cuaca tak menentu. hmm. untung la dpt shah alam

Sarah Mohd Saleh said...

atoototot.kak pena stay situ mse orientasi dlu.baik2 ade kwn ojie kat situ.nnt die ambk makanna,bra,panty.heheh.jgn bukak tingkap selalu.pintu pon kene tutup ;)

~AmyLiana86~ said...

kolej seroja mmg best..dekat dgn menara kan..akak dulu masa uitm duk kolej anggerik..dekat je dgn fakulti fspu..jalan kaki jer..hehe

 
Copyright © . All Right Reserved by MadeByOwn