Ojie's Official Blog ojie here :): BISKUD RAYA FAV AKU

13 August 2012

BISKUD RAYA FAV AKU

Assalamualaikum !
 
 
Pehh . Lama sungguh aku tinggalkan blog aku tanpa bertuan .
Sampaikan aku dah ade Ex-Follower dah . 
Huu ~
Die dah unfollow blog aku .
Mungkin gara-gara blog aku tak menepati cita-rasanya .
Maaf awak . 
Naseb la sorang aje .
Kalau semua orang taknak follow , habiss la .
Sape nak bace blog aku ?
Follower pun penting juga kan ?


Okay , kali ni aku nak cerita pasal biskud raya fav aku .
Bila setiap kali raya dan bertandang kerumah orang , mesti yang ni aku cari dulu .
Bagi aku , biskud-II ni semacam menepati anak tekak aku pula .
Bagi orang lain tak tahu lah kan .
Lain mulut , lain kepanjangan anak tekaknye .


BISKUT SUJI
Ni aku panggil Biskut Suji . 
Ade orang kata ni Biskut Makmur , Biskut Arab , Biskut Pakistan , Biskut Bangla ,
*yang belakang tu aku tipu jee
Sedap Jahh biskut ni . Ade rasa sapi-II sket . Pastu manis .
Walawehh . Raya tahun ni bende ni wajib ada kat rumah aku . 
Aku baru buat semalam .
Sape nak rasa secara gratiss , boleh datang kerumah .


BISKUT SARANG SEMUT 
Ni Biskut Sarang Semut . 
Yang hitam tu semut la . Yang kuning tu sarang die .
Dulu masa kecik-II aku bermatian ingat biskut ni pakai semut betul . 
Kumpul semut yang dah mati , lepas tu bubuh atas sarang nye yang dah diisikan dalam cawan kertas terlebih dulu . 
Pastu ngapp .
Takk !
Bila dah besar ni , barulah tahu sebenarnye . 
Hahaha . Fikiran budak-II kan .
 Sepuloh tahun akan datang lagi mesti ade biskut sarang lipas , sarang ular , sarang lebah .
*Eeiii sarang ular >..<
Inovasi biskut lah katekan . 


BISKUT TAT NENAS 
Aku suka biskut ni sebab biskut ni lembut je .
Masuk mulut je , terus cair dalam mulut . Pastu rasa nenas .
Fuhh . Aku tahu , korang pun suka kan ? 
Yang ni , kalau dapat kat aku , sebalang pun boleh habis .


BISKUT ALMOND LONDON

Yang ni , siape tak kenal . 
Semua orang kenal biskut ni atas ke-femes-an die . 
Biskut ni berasal dari London .
*tetibe teringat Olimpik
Dulu-II orang bawak masuk biskut ni kat Mesia . 
Sekarang aku dengar cerita , 
biskut ni dah pun mendapat I/C dan taraf permastautin tetap kat Mesia ni .
Biskut ni , setiap kali menjelang raya je baru die muncul buat 'show' dalam balang kat kedai-II. 
Tu yang femes tu . 


BISKUT SNOW ALMOND
Yang ni ala-ala Biskut Almond London gak .
Cuma bentuk die je berbeza .
Tapi rase die , lagi sedap dari yang atas tu . 
Harge pun boleh tahan ..
Sedapp sangat yang ni .
Kalau mak mentua lalu pastu terpijak kaki mak mentua pun kita takkan perasan sebab feeling makan biskut ni .
Haaa .. Nampak tak betapa sedapnye rasa biskut Snow Almond ni sampai tak tergambar dengan kata-II . 


Heee~ 
So , ape pulak biskut raya yang wajib ada tahun ni kat rumah korang tu ? 
Boleh la share-II 
:)

Kalau Suka, Like Aje

15 orang doakan saya kurus :D:

azuha halim said...

haha. lawak la jie entry kau! :D
rumah aku sekarang ni baru ada semprit, almond london and tart nenas je. tu pon dah ngapp siket2.. tak tau la sempat bawak raya ke tak

roziahojijie said...

@azuha halim Amboi .. tu kueh sendiri ke kueh tunjuk tu ?

Hana Wonnie said...

hasanah suka kuih sarang semut dgn almond london je...hehe

Fιℯzα Mιяzα ❥ said...

semua sedap2 tuu . paling suka kueh tart !! hee :)

♥ sitifarhana ♥ said...

wahh..selera kita mcm sama laa...suka sume biskut ats ni..

tp paling takleh jumpa,tak nenas la..satu bekas kuih tu boleh habis..tapi kalau dtg beraya umh org,kne la cover..maluuuu..hehe

nur anis said...

semua biskut tu sedap!!..tak sabar nak melantak bebanyak time raya nanti..:)

Nizam Ijam said...

feveret saya gak.. sedap!

roziahojijie said...

@Hana Wonnie 2 jenis je ? yg lain tak suke ke ? hehe

roziahojijie said...

@Fιℯzα Mιяzα ❥ tat mmg marvelles laa :D

roziahojijie said...

@♥ sitifarhana ♥ hehe . a'ah kan , rumah org .. takan la nk perhabis semua . Tp harus la , tu kan untuk tetamu mcm kita ni mkn , hehe :D

roziahojijie said...

@nur anis Sekarang pun dah boleh melantak , tayah tunggu raya . Hehe . beli aje kat pasa tu , mkn lps berbuka :)

roziahojijie said...

@Nizam Ijam Hehe . Jemput la dtg rumah kite lau nak rase :)

~AmyLiana86~ said...

sgt2 xsuka almond london..huhuhu..

sHiMi sHinHae~ said...

waaaa ,peveret almond lindon n suji tuuuu ! ^_^

boni kacak said...

biskut sarang semut tu betul ke nama dia?hehehe.. macma kelakar pulak.. tp nampak sedap

 
Copyright © . All Right Reserved by MadeByOwn