Ojie's Official Blog ojie here :): aku dah berusia

2 March 2012

aku dah berusia

 
 
 
Hye peeps ! Selamat hari Jumaat , Selamat 2 Mac 2012 . Haihh , sedar-sedar je da masuk bulan 3 . *mcm aku tidoo je selame ni Cepat betul masa berlalu kan ? Tahun nie pun aku da berganjak ke alam 20-an . DOPLOH oke . bukan lagi BELASAN tahun . Alam 20-an dimana semua makcik-makcik akan bertanyakan soalan cepu-emas 
bila nak kahwin ?

Argghh ! Tolong lah makcik , jangan ditanya soalan sebegitu rupa .  Kami bukan dizaman 80-an mahupun 90-an yang pada masa itu gadis-gadis belasan tahun wajib diijabkabulkan dengan jodoh pilihan ibubapa . Zaman sekarang sudah berubah . Gadis yg telah berganjak ke usia 20-an macam aku nie mesti ade seribu satu matlamat yang nak dicapai dalam hidup . orang pempuan sekarang kan da duduk sama rendah , berdiri sama tinggi ngan orang laki . Mane nak nikah awal-awal da sekarang . Tak gitu ?

 
Tiba-tiba teringat zaman kanak-kanak dulu . Seronoknya . Tapi sayang , masa tak boleh diputarkan kembali .. Kita akan terus melangkah ke depan tanpa dapat menoleh kebelakang lagi . Aku percaya , semakin kita berusia , semakin dekat ajal kita . Aku harap sangat tahun ni aku dapat melakukan sebuah transpormer transpormasi ke arah yang lebih baik . Amin .

Korang perasan tak favicon aku dah bertukar ? sekarang aku buh gambar fries McD pulak . *yelah , aku kan part time McD . Hehehe .

Kalau Suka, Like Aje

2 orang doakan saya kurus :D:

NOOR FATIN said...

akak dah 23. dulu masa nak masuk umur 20, semua kawan2 xmauuu, sayang punya pasal angka 1 kat depan.. hahaha. lepas ni dah xde angka 1 dah, melainkan hidup 100 tahun~ keh3

roziahojijie said...

Fatin : Ha'ah la .. 100 tahun ? mak aih . Hehehe ...

 
Copyright © . All Right Reserved by MadeByOwn