Ojie's Official Blog ojie here :): STPM : Segala Teka Teki Telah Terjawab Part I

8 March 2012

STPM : Segala Teka Teki Telah Terjawab Part I

 

As u olls know , semalam adalah tarikh keramat bagi semua calon STPM 2011 . 7 Mac 2012 , keputusan STPM diumumkan . Macam biaselah , beberapa hari sebelum kejadian , ofcoz aku dah macam cacing kepanasan . tak boleh tenteram sbb terlalu takut dgn hakikat yg result nak keluar .


Malam Selasa tu memang aku boleh tidur dengan tenang sebab aku tak fikir sangat pasal nak pergi amik result . Tapi , tibe-tibe pagi tu aku terjaga awal pulak . macam dah eksaited je nak pergi sekolah subuh-subuh tu . =..= 

Pukul 10 baru aku siap-siap pastu pergi rumah Nadhra untuk gerak sekali ke sekolah . Result keluar dalam pukul 11 , so , kitorang gerak lambat sikit lah .. Sampai je kt sekolah , dah ramai dah berkumpul kat depan Bilik Cetusan Minda . Tetibe rasa rindu pulak kat bebudak kelas sebab dah lama tak jumpa kan ? masing-masing dah kerja , mane ade masa nak jumpa ...

Aleef dah kurus , Haiman pulak rambut dah panjang , Isma kaki dah oke , besi dah bukak . jalan pun pakai satu tongkat je sekarang . Oke , berbalik pada cerita aku , dalam pukul 11.45a.m , smua orang dah berkumpul , Datin pengetua pun datang merangkak menyusul ke Bilik Cetusan Minda dengan wajah yg tak berape nak suka . "Adehh , ni mesti teruk nie ... " desis aku dalam hati ..

Bila dah berkumpul ramai-ramai dalam bilik tu , Cikgu Haziyah pun memulakan Majlis Penyerahan Keputusan kami ... ada 4 orang BEST STUDENT yang dapat 3.00 pointer keatas . "what ?? 4 orang je ? mesti nama aku takde .. " fikir aku dalam hati . Antara budak yang terer dalam kelas aku tu : Fatin Farahana , Siew Wei , Joane , Azuha .. Mesti 4 orang tu yang the best . Aku mesti tak tersenarai punye lah .. Semua orang menanti dengan debaran .. 
 
Pelajar pertama yang terbaik ialah ...... 

*nantikan sambungan STPM : Segala Teka Teki Telah Terjawab Part II

Kalau Suka, Like Aje

6 orang doakan saya kurus :D:

NOOR FATIN said...

wahh sapa?? ish xsabar2 nak tau.. cepat2 sikit update entry part 2. hehehe

roziahojijie said...

Kak Fatin : Sabar .. Sabar .. bg suspen sikit , hehehe ..

cIk JanNah said...

mesti kamu antara nya kan kan??? hihi

jannah singgah sini :P

roziahojijie said...

Cik Jannah : Ye . tp sy yang paling rendah la ..

Miss Rafmien said...

eh ehh . macam ade bace laa 1 belog ni , die pon kate 4 org je best student . terkejut seketika . haha :D

roziahojijie said...

Miss Rafmien : blog yg ni ke ??

http://azuhanonstop.blogspot.com/2012/03/aku-ambil-result-weh-tadi.html

ni blog classmate saya , :))

 
Copyright © . All Right Reserved by MadeByOwn